Skip to content
Gratis verzending door heel Nederland!
Gratis verzending door heel Nederland!
Eten in een Calorie TEKORT, HARD TRAINEN en nog steeds geen PONDJES VERLIEZEN? Hier is WAAROM:

Eten in een Calorie TEKORT, HARD TRAINEN en nog steeds geen PONDJES VERLIEZEN? Hier is WAAROM:

 

Ben je in een Calorie Tekort maar verlies je nog steeds geen gewicht?

Of ben je afgevallen en heb je het binnen een week weer terug gekregen? Je hebt minder calorieën gegeten, bent regelmatig gaan sporten, hebt je waterinname verhoogd, je slaaptijd verlengd, je stressniveau verlaagd en toch kun je dat hardnekkige buikvet niet kwijtraken!

Je zou calorieën kunnen bijhouden en ervoor zorgen dat je in een calorie tekort zit, maar je kunt nog steeds gefrustreerd zijn door je gebrek aan vooruitgang.

Maar hé, raak niet in paniek!

Er is geen reden tot zorg; je bent niet ziek!

Als je calorie tekort niet helpt om af te vallen, is er waarschijnlijk een goede verklaring. Lees verder…

Het is een gegeven dat degenen die in een Calorie Tekort zitten (uiteindelijk) zullen afvallen.

Dit is een bewezen feit!

Jij bent NIET uniek en ook jouw lichaam is geen uitzondering op de principes van thermodynamica.

We zullen nu kijken naar enkele redenen waarom je misschien niet afvalt in een calorie tekort (of dat denk je tenminste) nu we voorbij die nogal passief-agressieve intro zijn gekomen!

5 Redenen Waarom Je Misschien Niet Afvalt:

  1. Raad eens? Er Is Geen Tekort

  2. Wat Je Eet Is Verkeerd

  3. Je Eet Veel Te Veel (Of Te Weinig)

  4. Ben Je Ongeduldig?

  5. De Stress Is Gewoon Te Veel Voor Je Om Aan Te Kunnen

  6. Raad eens? Er Is Geen Tekort Voor bijna iedereen die denkt dat ze in een calorie tekort zitten, is dit het meest waarschijnlijke scenario.

Ik heb klanten gehad die beweren dat ze 1.200 calorieën per dag verbranden maar nog steeds niet afvallen. Er is geen ontkomen aan; iedereen in een calorie tekort van 1.200 per dag zal onvermijdelijk pondjes verliezen.

Daar bestaat gewoon geen twijfel over!

Als je op dat tempo doorgaat, zou je elke 3,5 dag een pond verliezen.

Je kunt niet precies weten of je in een calorie tekort zit door calorieën te tellen; in plaats daarvan moet je je lichaam laten bepalen en kijken of je afvalt.

Ja, het is echt zo makkelijk!

Als je jouw calorie-inname verlaagt (maar niet te veel), kan je metabolisme iets versnellen om te compenseren, maar niet genoeg om gewichtsverlies te voorkomen.

Een calorie tekort (of wat je denkt dat een calorie tekort is) zou moeten leiden tot gewichtsverlies; als dat niet het geval is, moet je jouw gemiddelde dagelijkse calorie-inname verlagen (of je activiteitenniveau verhogen) totdat het gewichtsverlies begint; zodra het gewichtsverlies begint, weet je dat je in een calorie tekort zit.

  1. Wat Je Eet Is Verkeerd Je kunt al het sporten ter wereld doen en toch geen gewicht verliezen als je ook niet let op wat je in je lichaam stopt.

Oké, maar kun je alles eten wat je wilt in een calorie tekort? Wat houdt het “juiste” dieet precies in?

Alles met mate natuurlijk, maar als het gaat om het verminderen van calorieën, zijn hele, onbewerkte voedingsmiddelen meestal het meest effectief.

Als je blijft eten in een calorie tekort, zou je theoretisch gezien gewicht moeten kunnen verliezen, zelfs als je elke maaltijd KFC of MACDONALDS eet, toch?

FOUT!

KFC is niet bepaald een voedingskrachtcentrale, dus als dat alles is wat je eet, zul je waarschijnlijk niet geweldig voelen van binnen.

Het vermijden van fastfood is een geweldige eerste stap naar gewichtsverlies, maar het eten van bewerkte producten zoals koekjes, chips, crackers en zelfs spaghetti kan je inspanningen serieus ontsporen. Een hack is het eten van zero Bite voedingsmiddelen die je zonder schuldgevoel kunt hebben.

Natuurlijk zouden verse groenten en fruit jouw eerste keuze moeten zijn, maar als dat niet mogelijk is, probeer dan voorverpakte goederen te kopen die zo min mogelijk ingrediënten bevatten.

  1. Je Eet Veel Te Veel (Of Te Weinig) Vraag je je ooit af waarom de weegschaal niet beweegt terwijl je een gezond dieet volgt en 700 calorieën per dag verbrandt?

Misschien eet je gewoon te veel.

Zelfs als het gezond is, kan te veel ervan nog steeds ervoor zorgen dat je aankomt (of dat je in een “inch verlies, gewichtstoename” situatie terechtkomt). Om deze reden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw calorie tekort en dit te handhaven terwijl je eet!

Maar als je niet aan het bingen bent en ook geen gewicht verliest en dingen zegt als “Ik kan niet veranderen zelfs als ik probeer”, STOP DAAR!

Ik ga je een leuk feitje vertellen dat je waarschijnlijk zal verbazen!

Wist je dat te weinig eten het moeilijker kan maken om af te vallen?

Als we niet genoeg eten, komen onze lichamen in een staat van metabole aanpassing, waardoor hun metabolisme vertraagt en het voedsel dat ze wel consumeren als vet opslaat vanwege hun aangeboren behoefte om zichzelf te beschermen (zodat ze niet verhongeren, eigenlijk).

Dus hoewel het waar is dat je minder calorieën moet consumeren dan je verbrandt, kan te weinig calorieën eten negatieve gevolgen hebben.

Het vereist balans!

  1. Ben Je Ongeduldig? Oké, ik snap het, er komt een vakantie aan en ik weet dat je er goed uit wilt zien in je badpak!

Om eerlijk te zijn, is de kans vrij klein dat je 3 pond afvalt in een dag als je 3 weken voor je reis begint met diëten. Vergeet het maar!

Je hebt wat tijd nodig om resultaten te zien van je vetverliesinspanningen.

Om de dingen in perspectief te plaatsen, na de eerste paar weken van gewichtsverlies is een gezonde en duurzame snelheid van gewichtsverlies tussen een halve pond en een pond per week.

De voortgang zal langzaam zijn, maar als je volhoudt, zullen je inspanningen uiteindelijk vruchten afwerpen.

Als je dus echt in een calorie tekort zit maar geen gewicht verliest, moet je misschien nog even wachten voordat je genoeg gewicht kunt verliezen om een maat kleiner te worden.

  1. De Stress Is Gewoon Te Veel Voor Je Om Aan Te Kunnen Als je je down voelt door stress op het werk of een recente breuk, is het waarschijnlijk dat je cortisolspiegel is gestegen. Hoewel het lichaam normaal en regelmatig cortisol nodig heeft en produceert, kan langdurige blootstelling aan dit hormoon ernstige gevolgen hebben, zoals de ophoping van vet dat weigert te verdwijnen, hoe hard je ook probeert om ervan af te komen. Je kunt dus merken dat je gewicht begint te dalen zodra je jouw stress hebt overwonnen.

Een klein advies: Een gezonde geest betekent een gezond lichaam. Het draait allemaal om balans. Richt je op het behouden van jouw mentale gezondheid en jij zult ook beter voelen in jouw lichaam.

En tot slot wil ik alleen dat jij weet dat…

…je bent NIET alleen! Ik, en bijna 40% van de wereldbevolking, hebben ook moeite met afvallen. Omdat de meesten van ons er moeite mee hebben, is zelfkritiek voor gebrek aan vooruitgang contraproductief. Het is nog frustrerender als jij calorieën vermindert maar geen gewicht verliest.

Maar voordat jij overhaaste beslissingen neemt (zoals stoppen of jouw voedselinname verminderen), is het belangrijk om even stil te staan bij wat dit zou kunnen veroorzaken.

Er is een schijnbaar eindeloze lijst met redenen waarom jij geen gewicht zou kunnen verliezen ondanks dat jij in een calorie tekort zit.

Praat met jouw arts; zij kunnen jou misschien helpen om het uit te zoeken als jij het zelf niet kunt.

Bovendien is het belangrijk dat jij jouw arts raadpleegt voordat jij begint met enige caloriebeperking of trainingsprogramma als jij een chronische aandoening hebt.

Zodra jij beter weet waar jij staat, raden wij ten zeerste aan om een voedingsplan te vinden die je kan volhouden!

Next article Is een Calorie echt een Calorie?